Puutarha parvekkeella - tropiikit kaupungissa (29 kuvaa) | thefreepatriot.org

Puutarha parvekkeella – tropiikit kaupungissa (29 kuvaa)

Viime aikoina kaupunkien asuntojen sisustus on hyvin suosittu "yhtenäisyys luonnon kanssa". Ei ole pelkästään luonnon viimeistelyaineiden ja väriratkaisujen käyttö luonnollisissa väreissä vaan myös kesä- ja talvipuutarhojen järjestäminen erkkeri-ikkunoissa, parvekkeissa ja loggeissa. Tällaisilla vihreillä alueilla voit sijoittaa paitsi eksoottisia kasveja, myös levähdysalueita ja työpaikkoja.

Kukat parvekkeella
Parvekkeen sisustus kukilla

Ensimmäinen vaihe järjestely puutarhan parvekkeella tai loggia

Ennen kuin teet talvipuutarhan parvekkeella, sinun on päätettävä tällaisista kysymyksistä:

 • Ovatko vihreä kulma ympäri vuoden vai vain kesällä?
 • kukkaruukkujen lukumäärä ja koko;
 • lajien koostumus.
Puiset kukkaruukut parvekkeella
Talvipuutarha talossa

Nämä kolme kohtaa ovat perustekijät, jotka muodostavat puutarhan ulkonäköä loggialla tai parvekkeella.

Jos kasvit ovat parvekkeella vain kesällä, niin huone riittää varustamiseen erilaisilla tuilla, joiden avulla rationaalisesti järjestetään pottien enimmäismäärä. Se voidaan valmistaa monitasoisista puusta, rottvasta, muovista tai metallista.

Kukat keraamisissa ruukissa parvekkeella
Kivipuutarha parvekkeella
Parvekeastiat kukkia varten

Kukkien toimitukset voidaan tehdä myös erikseen (erikseen tai pyynnöstä) ottaen huomioon huoneen koon ja kokoonpanon. Esimerkiksi porrastetut lattiatukit, saranalliset hyllyt, ei-standardi leveydet, kattilat jne.

Puutarha yksityisen talon parvekkeella

Kun rakennat talvipuutarhoja, sinun on huolehdittava parvekkeen tai logiikan eristyksestä, lämmityksestä, energiansäästöasennosta ja lisävalaistuksesta kukkia varten.

Kesäpuutarha parvekkeella

Kasvien lukumäärä ja koko

Kasvien määrä ja koko ovat tärkeä kriteeri puutarhan järjestämisessä pienessä tilassa. Kukkia ei saa ylikuormittaa huoneesta. Ne on sijoitettava siten, että jokaiseen kasviin on vapaa pääsy kasteluun. Suurikokoiset kukat raskaissa altaissa on sijoitettava erityisiin liikkuviin telineisiin rullalaakereissa. Sitten ne voidaan siirtää helposti tiloihin puhdistettaessa.

Kukkapuutarha loggiassa
Parvekkeen ulkona maisemointi

Vuodesta talvipuutarha ympäri vuoden tyytyväinen silmät vehreällä ja kirkkaan kukinnan, on tarpeen kiinnittää huomiota valinta lajien koostumus kasveja. Valitessasi sinun on harkittava:

 • huoneen koko;
 • parvekkeen suunta (loggia) suhteessa maailman puolisiin;
 • perheen elämäntapa;
 • lämmitys- ja puutarhavalaistus talvella.

Havainnoillaan muutamia yksinkertaisia ​​periaatteita, voit helposti varustaa kaunis puutarha parvekkeella. Ihanteet kasvien valintaan ja sijoittamiseen avaavat suuria mahdollisuuksia luoda alkuperäisiä puutarhakeinoja.

Puutarhan järjestäminen parvekkeella
Puutarha lasitettu parveke

Kuinka valita kasvien puutarha parvekkeelle?

Pienille tiloille pienikokoiset, hitaasti kasvavat koristekasvit ovat optimaalisia. Tämä huone orvokit (Saintpaulia), atsalea (Azalea), miniatyyri lajikkeita sitrushedelmiä, jotkut orkidealajia ym. On suuri parveke tai Loggia näyttää hyvältä kasveja kuten Monstera (Monstera), Dracaena (Dracaena), Zamioculcas (Zamioculcas), tsissus rombolistny (Cissus rhombifolia), jotkut perheenjäsenet kämmenen (palmut) ja muut.

Lepo parvekkeelle
Puutarha avoimella parvekkeella

Illuminanssi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka otetaan huomioon valittaessa kasvien lajikokoonpanoa. Auringonvalon puute (ja joissakin tapauksissa liiallinen) voi johtaa kasvun hidastumiseen, kukinnan loppumiseen, lehtien kellastumiseen.

1

Kaakkois- tai lounaaseen ulottuvat parvekkeet, jotka soveltuvat lähes kaikkiin sisätiloihin. Sen eteläpuolella on hyvin kasvavat kaktukset ja mehikasvit, palmuja, perheenjäsenet Euphorbiaceae (Euphorbiaceae), bokarneya (Beaucarnea), Adenium (Adenium). Pohjoisella terassien sopiva saniaiset suvun Chlorophytum (Chlorophytum), Aspidistra (Aspidistra), muratti (Hedera), kiinanruusu (Hibiscus), begonia (Begonia), jotkut viikunapuita.

Parvekkeen maisemointi
Suspendoitu kukkaruukku parvekkeella

Kaikki eivät ole valmiita viettämään paljon aikaa sisätiloissa. Ja jos perheen elämäntapa liittyy usein matkustamiseen, päivittäinen hoito kodin puutarhassa ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Mutta jos haluat luoda talvipuutarhan loggiaan, sinun on kiinnitettävä huomiota lajeihin, jotka eivät ole tarpeeksi kastelua, maaperän laatua ja elinsiirtoa. Nämä ovat kaktuksia ja mehikasveja, jotka kestävät jopa yhden kuukauden ilman vettä. Muuten, joissakin kaktuslajeissa, pitkäaikainen kosteuden puute stimuloi kukintoja. Ei liian vaativaa vettä ja phalaenopsis-orkideoita (Phalaenopsis). Vesi riittää kerran viikossa. Vaikkeaviin kasveihin kuuluvat myös Dracaena (Dracaena), sansevieria (Sansevieria), spathiphyllum (Spathiphyllum), muratti (Hedera).

Puutarha parvekkeella
Tomaatin puu parvekkeella

Talvella parvekkeella lämmitys- ja puutarhavalaistuksen kustannukset ovat huomattava määrä perhebudjetissa. Näitä kustannuksia voidaan kuitenkin pienentää, jos kasvien lajikokoonpano on valittu oikein.

Subtrooppisen kasviston monet edustajat tarvitsevat lepoaikaa alhaisella lämpötilalla. Lemon (Citrus limon), Kiinan ruusu (kiinanruusu), muratti (Hedera), abutilon (Abutilon), oleanteri (Nerium Oleander), fuksia (fuksia), Myrtle (Myrtus) talvella on melko lämpötila on noin +10 astetta. Ne eivät myöskään tarvitse ylimääräistä valaistusta.

Kesäpuutarha parvekkeella voidaan koristella kauniisti kukkivilla puutarhaviljelyillä. Ruukkuissa ja säiliöissä verbena (Verbena), Tagetes, Petunia ja antifunginium (Antirrhinum) kasvaa upeasti. Näillä kasveilla on pitkä kukintajakso: kesäkuusta huipulle. Ne ovat vaatimattomia hoidossa, sietää helposti korkeita lämpötiloja, suoraa auringonvaloa, kosteuden puutetta. Kaikki nämä kukat voidaan kasvattaa itsenäisesti siemenistä taimien kautta (kylvää maalis-huhtikuussa) tai hankkia jo kasvatettuja kasveja erikoisliikkeissä.

Kukat teräspottereilla parvekkeella

Muutama ideoita puutarhan koristelemiseen parvekkeella

Löydät kasvien paikan pienimmällä parvekkeella. Tällöin ei ole tarpeen täyttää kaikki mahdolliset tilat maljakoilla. Parvekkeelle kauniin mini-puutarhan luomiseksi riittää laatia useita kukkaruukkuja tai laatikoita.

Kapeissa parvekkeissa tai loggiasissa on suositeltavaa järjestää ns. Pystysuorat puutarhat. Ne perustuvat puu- tai metalliseinärakenteisiin, joihin on kiinnitetty laatikoita tai kukkaruukkuja. Vertikaaliselle puutarhalle valitaan kompaktilajeja ja koristekasvien lajikkeita.

On monia lajeja mehikasvit, kaktukset, jotkut lajit maidenhair (Adiantum) ja peperomiya (Peperomia), Gloksinia (Gloxinia), makuuhuone violetti (Saintpaulia), ja muut. Vuonna pystysuuntaiset työt ulkoparveke lämpimässä Aika voidaan kasvattaa kääpiö lajikkeiden kehäkukka, Snapdragon, (Dianthus).

vihreä"стена" на балконе
Kukat seinällä loggiassa

Pystysuorassa puutarhassa voit kasvattaa paitsi koristeellisia, myös salaatteja ja mausteisia aromikasveja. Lehtisalaatti, persilja, pienoislajit basilika, timjami, suolaiset kasvavat kauniisti parvekkeella, koko kesän antavat omistajilleen herkullisia tuoksuvia vihreitä. Koti "kasvipuutarhan" koostumuksen tehokas toteutus on pari kukkaruukkuja, joissa on koristeellinen kaali. Ne voidaan sijoittaa korkealle seinälle. Rosettilevyjen koristekasveista valkoiset, vaaleanpunaiset tai violetit (riippuen lajikkeesta) ovat samanlaisia ​​kuin suuret eksoottiset kukat.

Kukat tekstiilikanavilla parvekkeella
Kukat verannalla

Toinen idea pienen parvekkeen puutarhanhoitoon on pienoiskoostumuksia kasveista keraamisissa ruukkuissa tai lasisäiliöissä. Koostumuksen luomiseksi valitaan sellaiset lajit, jotka vastaavat luontotyyppien vaatimuksia (maaperän koostumus, kastelu, valaistus). Suhtaudu hyvin toisiinsa:

 • kaktukset ja mehikasvit;
 • anthurium, marantha, kalatea;
 • Setrekaziya ja Tradescantia;
 • saniaiset ja spathiphyllum.

Toinen vaihtoehto on mahdollinen. Useat eri värit yksittäisissä ruukkuissa estävät suuren keraamisen potin. Tässä tapauksessa voit ottaa kasteluun erilaisia ​​vaatimuksia. Lämpimänä kautena pienoiskoostumukset asetetaan parvekkeelle seisontatuilla, ja jäähdy- tyksen puhkeaminen laskeutuu huoneeseen.

Kiipeilykasvit parvekkeella
Japanilainen puutarha parvekkeella

Mitä sinun tarvitsee hoitaa puutarhassa parvekkeella?

Luo puutarha parvekkeella omilla kädilläsi ei ole vaikeaa, mutta huolehtia siitä, että on toivottavaa hankkia ainakin pieni määrä laitteita ja työkaluja. Talvella monet trooppiset kasvit tarvitsevat lisää valaistusta. Heille on asennettu erikoislamppuja, joiden spektri on lähellä päivänvaloa. Tällaisia ​​valaistuslaitteita voidaan käyttää myös taimien keväänviljelyssä. Ne estävät varret ja kannustivat nuorten kasvien juurtajärjestelmän kehittämistä.

Puutarha lasitettu parveke
Kasvillisuuden viljely parvekkeella

Vesi puutarhassa parvekkeella, tarvitset säiliön vesijohtoveden asettumiseen sekä kastelupulloon, jossa on ohut, pitkä juoksuputki. Monet huonekasvit normaalia kehitystä varten tarvitsevat usein ruiskutusta. Voit tehdä tämän, sinun pitäisi ostaa erityinen spray kukkia. Toisin kuin
kotitalouksien ruiskut, se antaa hyvin pieniä pisaroita spray, joka tasaisesti kattaa lehtien kasveja. Kukkien siirtämiseen tarvitaan pieni puutarha-lapio.

Talvipuutarha parvekkeella

Puutarha tai parveke ei ole vain sisustusta. Tämä on tilaisuus kommunikoida villieläinten ja jännittävän harrastuksen kanssa. Hieman mielikuvitusta, kuka tahansa voi luoda ainutlaatuisen ilmeen vihreän Corner: kasvimaa parvekkeella, pala sademetsää tai outo maailma aavikon kasvillisuus kaktukset, agaves ja "kukinnan kiviä" - Lithops (Lithops).

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 + = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: