Open haard in het interieur (26 foto's): modern ontwerp van een gezellige woonkamer, slaapkamer, keuken of hal | thefreepatriot.org

Open haard in het interieur (26 foto’s): modern ontwerp van een gezellige woonkamer, slaapkamer, keuken of hal

Open haarden in het interieur van een landhuis of appartement zijn niet alleen een manier van verwarmen, maar ook een symbool van warmte, ze geven vrede en rust, verenigen het hele gezin. Een van zijn soort is in staat om het ontwerp van de kamer te verbeteren, dus het is vaak niet het echte portaal van baksteen met een schoorsteen, maar een imitatie van een open haard in het interieur. Dit geldt met name in een stadsappartement waar het onmogelijk is om een ​​klassieke haard gemaakt van bakstenen te bouwen. Bovendien, voor de uitvoer van rook, heeft een open haard een schoorsteen nodig, wat onaanvaardbaar is in de omstandigheden van de stad. Zo'n stenen openhaard in klassieke stijl is geschikt voor een privé landhuis.

Lichte ingebouwde elektrische open haard in de woonkamer

Voor een stadsappartement is het de moeite waard andere soorten open haarden in overweging te nemen: elektrisch, muur decoratief, gietijzer, valse open haarden en anderen.

Schoorsteen selectie

In de zomerhuisjes van het moderne plattelandstype en in stadsappartementen worden open haarden meestal opgezet met een decoratief doel, omdat het overwegen van een vlam een ​​geruststellend "psychotherapeutisch" effect oproept. Daarom moet u de basiscriteria kennen voor het kiezen van een open haard. Welke methoden voor het installeren van haarden zijn beschikbaar? Welke brandstof levert deze brandstof? Welke decoratie en decoratie van de open haard wordt gebruikt voor een hal, slaapkamer, keuken of woonkamer? In de klassieke of hightech stijl om de open haard te versieren? Hoe de ingebouwde portals in de muur te versieren? De afwerking en de kleur van de open haard worden hier ook in aanmerking genomen.

Bij het selecteren van een open haard voor een privé landhuis of een klein appartement, gemaakt in klassieke of hightech stijl, is het belangrijk om de eisen die eraan worden gesteld in overweging te nemen:

 1. Moeten gietijzeren haarden het comfort bieden van een particulier landhuis, het interieur van een hal, slaapkamer, keuken of woonkamer versieren, tegelijkertijd een verwarmingsbron zijn?
 2. of de haard zal worden gebouwd ten tijde van de bouw van een particulier landhuis of een conventionele decoratieve open haard in het interieur van een hal, slaapkamer, keuken of woonkamer;
 3. de brandveiligheidsvoorwaarden van een privéwoning, het type gebruikte brandstof, de kleur, arbeidsintensiteit van het werk, de mogelijkheid om materialen te kopen en dergelijke.
Kleine open haard in hightech-stijl
Mooie moderne open haard in een minimalistisch interieur
Elektrische open haard in een klassiek interieur
Stijlvolle open haard op een witte bakstenen achtergrond
Beige open haard in contrastkleurig design
Ingebouwde open haard in retro interieur

Soorten haarden

Er zijn verschillende soorten haarden: gietijzeren, elektrische, muur-, steenoven- en zelfs tv-portalen. Ze kunnen verschillende kleuren hebben: rood of wit, afhankelijk van welke stijl en stijl wordt toegepast. De open haard kan worden ingericht in een hightech, klassiek of modern ontwerp.

 1. Haarden op brandstof kunnen elektrisch, hout, gas en bio-haarden zijn. De houtkachel biedt een "live" vuur met een karakteristieke spleet. Biofireplaces en elektrische apparaten vereisen geen speciale "installatie" en verkrijgen geen vergunningen. De kosten van bio-ethanol en elektriciteit zijn echter behoorlijk hoog. Een open haard op hout of gas is het best te zien in een landhuis in hout of baksteen. Dit zijn traditionele soorten open haarden, die zorgen voor de afgifte van warmte door de verbranding van brandstof. Bovendien kunt u met een dergelijke oven genieten van het spel van deze vlam en kunt u ook koken op vuurvoedsel. Een open haard heeft echter een schoorsteen en een verbrandingskamer nodig. Voor een appartement is zo'n kachel praktisch onaanvaardbaar, omdat hiervoor een geschikte ruimte en een juiste vergunning nodig is.
 2. Open haarden naar ontwerptype kunnen muur, muur, eiland en ingebouwd zijn. De ingebouwde open haarden hebben een schoorsteen en een oven in de muurmatrijs, die hun bouw tijdens de bouwfase vereist. Wandmodellen zijn handig bij de muur. De eilandoven bevindt zich direct in het midden van de hal, slaapkamer, keuken of woonkamer. Een hoekhaard gemaakt van bakstenen bevindt zich in de hoek van de kamer. Wandmodellen zijn vaak een kunstmatige optie, dat wil zeggen dat ze alleen de oven nabootsen.
 3. Haarden kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Het kunnen gietijzeren of stalen constructies zijn, portalen gemaakt van baksteen of steen, decoratieve muurvarianten uit dozen, gipsplaat of zelfs gewoon papier.
Aan de wand gemonteerde elektrische openhaard in de woonkamer

Mooie ingebouwde open haard in de lichte woonkamer
Ingebouwde open haard op de bloem serveer muur
Lange elektrische inbouwhaard
Open haard in een landhuis, omlijst door een steen
Open haard in het interieur in de stijl van neoclassicisme
Een kleine open haard in een houten frame in de woonkamer
Open haard in het interieur van de woonkamer in ecostijl

Hoek open haard

De hoekhaard wordt meestal gevonden in een kleine ruimte. Zo'n kachel past perfect in het interieur van de hal, slaapkamer, keuken of woonkamer. Een hoekige openhaard in een kleine kamer is de meest functionele oplossing, omdat u hiermee de kamer in verschillende zones kunt splitsen. Om dit te doen, gebruikten ze meestal asymmetrische structuren gemaakt van bakstenen, waarvan de vorm langs één muur of zo dicht mogelijk bij de rechthoek is uitgerekt. Deze oven heeft een elegante stijl en design, evenals een verhoogde functionaliteit.

Met de hoekhaard kunt u een schoorsteen in een van de aangrenzende muren bouwen. De hoekhaard kan worden gemaakt van traditionele materialen, bijvoorbeeld van baksteen of decoratief. In het laatste geval wordt echter een valse open haard in het interieur geproduceerd, die niet langer kan worden verwarmd. Een kunstmatige hoekhaard kan in dit geval alleen een vuur simuleren met behulp van een of ander apparaat.

Over het algemeen heeft de hoekschouw in het interieur van de hal, slaapkamer, keuken of woonkamer de volgende voordelen:

 1. Een prachtig zicht op het vuur dat vanuit elk punt van de hal, slaapkamer, keuken of woonkamer opent;
 2. het vermogen om bij de open haard samen te komen met een gezin of een groot bedrijf.
 3. handig ontwerp waarmee u een prachtig ontwerp kunt maken en in elke stijl van de kamer een gezellige witte open haard kunt plaatsen: hightech, klassiek of anderszins. De kleur en het ontwerp van de open haard kan van alles zijn, het hangt allemaal af van de stijl en uw smaak.
Hoek ingebouwde open haard in de lichte woonkamer
Hoekhaard in een houten frame
Hoekhaard in een stenen decoratie in een landhuis
Hoek ronde open haard

Open haarden in het interieur

In het interieur van de kamer kan een ander ontwerp en stijl worden gebruikt: hi-tech, klassiek of anderszins. Daarom is het uitermate belangrijk dat de haard past in het bestaande ontwerp en de stijl van de ruimte, vooral als deze niet opvalt qua afmetingen. In de stijl van high-tech om ruimte te besparen en het ontwerp van de open haard in het interieur van het appartement kan worden gecombineerd met verschillende objecten en decor elementen. U kunt er bijvoorbeeld een tv ophangen, foto's ophangen of foto's plaatsen. Vooral effectief zal tv kijken. Tv en openhaard zijn items die de hele dag door aandacht trekken.

Het is niet nodig om een ​​witte of rode open haard onder de tv te plaatsen. Interieurdecoratie kan de volgende opties aannemen:

 1. de haard staat haaks op de bank en de tv staat er tegenover;
 2. De bank en fauteuils zijn in een cirkel rond de open haard geplaatst, en de tv zodat u kunt kiezen wat u wilt voorkeur geven. U kunt andere opties overwegen, zodat de tv geen aandacht van de haard haalt.

Interieur moet zo worden gemaakt dat de kleur en het ontwerp van de open haard worden gecombineerd met de gekozen stijl. Hun kleur moet in harmonie zijn met de muur. In dit geval kan de kleur, net als de afwerking, van alles zijn. Aan de muur gemonteerde open haarden moeten ook voldoen aan de algemene stijl van de kamer.

Zo is een wandhaard in een klassieke woonkamer gedecoreerd met hoogwaardig hout, marmer of hittebestendig afwerkmateriaal. Een verplicht element is een marmeren of houten plank waarop beeldjes en kandelaars zijn bevestigd.

Stijlvolle open haard in klassieke stijl
Elektrische zwarte open haard in een houten frame in ecostijl
Lange decoratieve open haard in de muur
Ingebouwde decoratieve open haard in de lounge
De originele open haard in een bakstenen nis
Een horizontale ingebouwde open haard in de zwart-witte woonkamer
Een kleine open haard in een decoratieve nis
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: