De combinatie van behang in de slaapkamer (53 foto's): ideeën en ontwerpen | thefreepatriot.org

De combinatie van behang in de slaapkamer (53 foto’s): ideeën en ontwerpen

Een slaapkamer is een kamer die is bedoeld om te slapen en te rusten. Van de afwerking en aankleding van de slaapkamer hangt het welzijn van een persoon, zijn gemoedstoestand en gemoedstoestand grotendeels af. Dat is de reden waarom het kleurenpalet waarin een slaapkamer is gemaakt, moet worden gekozen rekening houdend met de parameters van de kamer en de voorkeuren van de eigenaar. De combinatie van behang in de slaapkamer kan een uitstekend effect bieden, als het nodig is om de voordelen van de kamer te benadrukken en de voor de hand liggende nadelen te verbergen.

Heldere combinatie van verschillende achtergronden met oranje elementen in de slaapkamer

Turkoois behang in de slaapkamer

Bloembehang in de slaapkamer

Combineer behang met bloemen in de slaapkamer

Combineer het behang met de inrichting in de slaapkamer

Een bekwame benadering van het combineren van behang in het interieur van de slaapkamer zal helpen harmonie en gezelligheid te bereiken. Voordat u de ruimte decoreert, is het belangrijk om te bepalen welk effect nodig is om een ​​combinatie van twee achtergronden correct te kiezen. Het combineren van het behang in de slaapkamer is een zeer modieuze techniek, omdat het het mogelijk maakt om artistieke ideeën te realiseren, evenals puur praktische problemen op te lossen, bijvoorbeeld visuele correctie van het gebrek aan decoratie of nadruk op het kunstvoorwerp.

Waarom heb ik een combinatie van behang in de slaapkamer nodig?

Met de juiste combinatie van behang in het interieur van de slaapkamer, kunt u een aantal tekortkomingen elimineren:

 1. te hoge of lage plafonds;
 2. klein gebied;
 3. slechte natuurlijke verlichting van de kamer;
 4. De behoefte aan ruimte voor organische zonering.
De combinatie van monochroom grijs behang en behang met een patroon

Thuis combineren van behang in de slaapkamer

Combineer paars en grijs behang in de slaapkamer

Combineer behang met een geometrisch patroon in de slaapkamer

1

Blauw behang combineren in de slaapkamer

Voordat u een ontwerp maakt, is het belangrijk om alle tekortkomingen en waardigheden van de ruimte te bepalen. Als het nodig is om een ​​bepaald gebrek aan het interieur te elimineren, bijvoorbeeld een slecht natuurlijk licht, dan hebt u een combinatie van lichtbehang zonder een foto en een heldere afdruk nodig. Als u de hoogte van de plafonds visueel wilt verlagen, kunt u donkere achtergrondkleuren helpen, waardoor een intieme en gezellige sfeer ontstaat. Als er ideeën zijn om de slaapkamer van de ouders te combineren met de kinderkamer, dan kun je in de zone die is toegewezen aan de kinderkamer een combinatie van monofonisch behang gebruiken met een heldere en interessante tekening. Als de kamer laag en donker is, hebt u een achtergrond met lichte kleuren nodig die licht zal toevoegen. In een kamer met hoge plafonds moet je kiezen voor donkere tinten, die intimiteit en gezelligheid toevoegen.

Alvorens combinaties te kiezen, moet er rekening mee worden gehouden dat te verzadigde en heldere kleuren moeten worden verdund met kalmere tinten. Behang van twee kleuren moet elkaar aanvullen en geen angst of afwijzing veroorzaken.

De perfecte keuze in het interieur van de slaapkamer is de combinatie van de volgende twee kleuren:

 1. zand en bruin;
 2. roze met wit of lichtgrijs;
 3. oranje met blauw;
 4. rood met een zachtgroen.
Zandgroen behang met een patroon en zonder in de slaapkamer
Heldergroen behang met een print in de witte slaapkamer
De combinatie van klassiek behang in de slaapkamer
Geel en wit behang in het interieur van de slaapkamer

Combineer behang voor polka dots in de slaapkamer

Regels voor het combineren van achtergronden

De juiste combinatie van behang is onmogelijk zonder de juiste regels te kennen.

 1. Je kunt niet meer dan drie kleuren combineren, zelfs als ze erg dichtbij zijn;
 2. De afwerking van de hoofdoppervlakken hangt rechtstreeks af van de verlichting van de kamer. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat dezelfde versies van het behang er onder kunstmatige en natuurlijke verlichting anders uit zullen zien.
 3. Vouw de ruimte uit om een ​​muur te plakken met behang, meestal donkerdere kleuren, en de drie overgebleven met behulp van lichte tinten. Bovendien, in de uitbreiding van de ruimte kan helpen panorama of behang met 3d effect, geplaatst op een van de muren.
 4. U kunt een bepaald gebied selecteren, bijvoorbeeld het oppervlak boven het bed, met behulp van meer intensief behang. Een dergelijke afwerking zal de aandacht vestigen op een bepaald deel van de ruimte.
 5. Combinatie-opties kunnen horizontaal en verticaal zijn. Als het idee van kardinale veranderingen u beangstigt, kunt u wallpaper-inserts aanbrengen in de decoratie van muren of trimmen met behulp van de beschikbare nissen met contrasterende kleur
  en.
 6. Het ontwerp van de slaapkamer moet worden afgestemd. Daarom wordt een dergelijke techniek als het gebruik van patchwork-panelen niet aanbevolen, omdat het voor een niet-professionele ontwerper vrij moeilijk is om een ​​combinatie van verschillende texturen en kleuren correct uit te voeren.
 7. Het bereiken van eenheid van stijl kan zijn als het slaapkamerontwerp wordt gemaakt met materialen van dezelfde textuur. In dit geval zal de overgang van kleuren, zelfs als u met contrasterende achtergrond plakt, niet zo agressief zijn.
 8. Door het behang in de slaapkamer te combineren, kunt u de indeling van de kamer in zones veranderen. De muur aan het hoofdeinde van het bed kan bijvoorbeeld worden onderscheiden door stil fotobehang. In dit geval moet de toon van de rest een meer verzadigde kleur hebben. Of met een meer verzadigd bereik van bloemen aan het hoofd van de andere muren moet meer worden gedempt.
 9. Exclusief ontwerp kan worden verkregen als u de slaapkamerbehang gebruikt, die een andere textuur heeft. Voordat u de experimenten start, moet u echter kant-en-klare versies en voorbeelden van dergelijke afwerkingen bestuderen.
Blauw en wit behang in het interieur van de slaapkamer
Beige wallpapers en stenen panelen in de slaapkamer
Behang met animal print en beige behang in het interieur van de slaapkamer
Gouden panelen op een grijze muur

Combineer behang met graffiti in de slaapkamer

Combineer bruin behang in de slaapkamer

Combineer monochroom behang in de slaapkamer

Pasteltinten combineren in de slaapkamer

Combinatie van behang in de strook in de slaapkamer

Combinatie van behang met andere materialen voor decoratie

Een ontwerp in het interieur van de slaapkamer maken, is het niet nodig om alleen behang te gebruiken om iets creatiefs, ongewoons en vers te creëren. U kunt een combinatie van verschillende materialen met behang overwegen. Er zijn verschillende ideeën en opties, zowel in het interieur van de slaapkamer die een prachtig ontwerp creëren. Hiertoe kunt u het gebruik van hout, steen, baksteen of decoratieve pleister overwegen. Uiteraard moeten deze materialen ideaal overeenkomen met het geselecteerde behang. De beste combinatie voor een slaapkamer is een combinatie van twee materialen: decoratieve pleister en behang.

In dit geval kunt u verschillende combinaties van ideeën gebruiken, omdat u als decoratieve pleister traditionele getextureerde gips, ouderwetse zijde of Venetiaanse pleister kunt gebruiken. Het gebruik van decoratieve pleisters is acceptabel om de muren ongewone textuur- en volumebeelden te geven. In dit geval kunnen de wanden een glad of gebosseleerd oppervlak hebben.

Een uitstekende variant van een combinatie van twee materialen, gips en behang, wordt het interieurontwerp in de klassieke stijl. In de traditionele weelderige design perfect passende decoratieve elementen, die zijn gemaakt van gips. Bij het aanbrengen van decoratieve pleisters op het plafond, wordt het aanbevolen om de wanden met gladde coatings te versieren, zodat het interieur niet wordt overladen met volumineuze elementen.

Achtergronden en panelen in de klassieke slaapkamer
Behang en verf in het interieur van de slaapkamer
Gedessineerde achtergronden en panelen in een klassieke slaapkamer
Helder roze en wit behang in de slaapkamer

Combineer behang met een print in de slaapkamer

Combineer behang in de stijl van de Provence in de slaapkamer

Combineer behang met vogels in de slaapkamer

Combineer behang met een afbeelding in de slaapkamer

Combineer behang met rozen in de slaapkamer

Combineer het zilveren behang in de slaapkamer

Combineer grijs behang in de slaapkamer

Strips gebruiken

De strepen kunnen horizontaal of verticaal zijn, afhankelijk van welk ontwerp in het interieur is gepland.

 1. In kamers met lage plafonds, moet u de verticale richting van de strips kiezen. Hiermee wordt de hoogte van de kamer visueel verhoogd. In het interieur geven de horizontale strepen de slaapkamer een breedtegraad, maar wordt de kamer visueel lager.
 2. Als u strepen wilt maken, kunt u be
  hangstrepen of contrasterende kleuren combineren. U kunt ook monochrome banden afwisselen met strepen met tekeningen. Bovendien kunt u verschillende kleuren tinten combineren, bijvoorbeeld door de overgang van lichte naar donkere tinten te maken.
 3. Als een soort van combinaties van strepen in het interieur van de slaapkamer kan ook de selectie van horizonnen worden genoemd door de bodem en de bovenkant van de muren te verlijmen met ander behang. Deze techniek maakt het mogelijk om gestreept behang te combineren met monofoon. Als resultaat wordt het effect van het vergroten van de ruimte in zowel hoogte als breedte bereikt.
Gestreept en bloemenbehang in het interieur van de slaapkamer
Beige bruin gestreept behang en crèmbehang met slaapkamer
Beige bruin gestreept behang en crèmbehang met slaapkamer
Gestreept behang met patronen in de slaapkamer
Gestreept behang met een print in de klassieke slaapkamer

Combineer het blauwe behang in de slaapkamer

Combinatie van lichtbehang in de slaapkamer

Het combineren van donker behang in de slaapkamer

Coat inzetstukken

Het combineren van behang in het interieur van de slaapkamer kan worden gedaan en behang inserts. Deze aanpak omvat het werken met reeds voorbereide muren. Om te beginnen op de muur, plakt behang of gewoon verf, en dan over de bestaande afwerking passen inserts toe. De technologie zelf is heel eenvoudig: inserts zijn gemaakt van meer massief behang met een grotere dikte. Ze hebben meestal een niet-geweven basis. De vorm en afmetingen van dergelijke stukken variëren.

In de klassieke stijl zijn de inserts meestal ingelijst, bijvoorbeeld met stoepranden, latten of dunne lijsten. Kaderontwerpen van vierkante of rechthoekige vorm zijn karakteristieke kenmerken van barok. Complexe geometrische vormen kunnen worden gebruikt om een ​​neoklassiek ontwerp te creëren.

Coat inzet in de slaapkamer

Toewijzing van één muur

Combinatie van behang in het interieur van de slaapkamer kan ook worden uitgevoerd door een gemeenschappelijke techniek - de selectie van een muur of een deel met versiering, textuur, kleur. Typisch, versierd en levendiger behang benadrukt accentuerende details: de zone van de kaptafel of de kop van het bed. Als de slaapkamer wordt gecombineerd, bijvoorbeeld met een werkplek, is er meestal een werkruimte.

Deze techniek is vaak waar te nemen wanneer het behang met een contrasterend en helder patroon gefragmenteerd is, het kunnen bijvoorbeeld de dierlijke kleuren van het Afrikaanse interieur zijn. In dit geval kan het andersom zijn, wanneer de accentzone kalmer is in vergelijking met de aangrenzende muren. Als een variëteit kunt u de optie selecteren wanneer behang van andere kleuren in de nissen of nissen wordt geplakt. Met deze techniek kunt u een contrast creëren, benadrukken, het volume en de diepte van het element benadrukken.

Markeer de muur met donker behang
Isolatie van de muur met behang in de slaapkamer
Isolatie van de muur in de slaapkamer met behang

Voorbeelden van effectieve combinatie

Voor de slaapkamer kunt u de volgende voorbeelden veilig aanbevelen:

 1. strepen en bloemen, een dichte schakering van kleine punten;
 2. afbeeldingen, polka dots en monochrome texturen;
 3. texturen en twee ornamenten;
 4. texturen en strepen, ornament gebaseerd op oude genretaferelen;
 5. monofonische doeken en geometrische patronen, fresco (fotobehang);
 6. paisley-patroon ("komkommer"), kooi en afbeeldingen.
Stevig behang met een paisley-patroon in de slaapkamer
Helder behang met een geometrische print in de witte slaapkamer
Helder behang met een geometrisch patroon in de slaapkamer met roze accenten
De combinatie van crème en groen behang in de slaapkamer

Combinatie van behang met een patroon in de slaapkamer

Combinatie van geel behang in de slaapkamer

Combinatie van gouden wallpapers in de slaapkamer

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

66 − 58 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: