Ronde bank - functioneel model voor slaapkamer, keuken en woonkamer (22 foto's) | thefreepatriot.org

Ronde bank – functioneel model voor slaapkamer, keuken en woonkamer (22 foto’s)

Een ronde bank breekt alle stereotypen over het klassieke interieur en kan het uiterlijk van de woonkamer of slaapkamer onherkenbaar veranderen. De afwijkende vorm van de bank dicteert bepaalde regels bij het kiezen ervan. Ongewone meubels kunnen de ruimte exclusief maken, maar het interieur maakt het interieur ook gemakkelijk smakeloos, als de lay-out en het ontwerp niet van tevoren zijn uitgedacht.

Kenmerken van de keuze

Om een ​​rond model van de bank juist te kiezen, moet u eerst de afmetingen bepalen. Ronde banken voor de woonkamer en slaapkamers zijn groot en compact. Deze laatste kan niet meer dan twee mensen in opgevouwen toestand vasthouden en hebben in uitgeklapte toestand een slaapplaats met een diameter van 2 m. De slaapplaats van grote modellen varieert meestal binnen 2,0 m - 2,5 m.

Rond banket

Beige ronde bank

Deskundigen zeggen dat voor een grote bank een ruimte van minimaal 25 m² nodig is, want een kleine bankruimte moet minstens 20 m² zijn. Als de bank een ronde vorm heeft in een kleine ruimte, ziet de kamer er rommelig uit. Om dezelfde reden moeten ronde modellen zorgvuldig worden geselecteerd voor de rest van het meubilair. Meubels moeten een beetje zijn, en het moet er gemakkelijk uitzien, tenzij het niet de bedoeling is om een ​​kamer in de barok- of art-decostijl te versieren.

Witte ronde bank

Zwarte ronde bank

Een ronde bank is het centrale element van binnenhuisarchitectuur en staat niet dicht bij de muren. De conclusie is logisch dat dit model niet bedoeld is voor kleine appartementen uit de Sovjetperiode, tenzij ze een grote herontwikkeling hebben ondergaan. Maar voor chalets en moderne appartementen kan een model met een ronde bank een ideale keuze zijn.

Ronde bank in het interieur van het huis

Functionele kenmerken en transformatiemethoden

Zowel grote als ronde kleine banken worden geproduceerd met een transformerende slaapplaats. De ronde modellen verschillen in ontwerp en zijn:

1
 • modulair;
 • monolithische;
 • transformatoren.

Modulaire banken zijn functioneler, ze bestaan ​​uit glijdende blokken. Mobiele onderdelen van de dag worden als extra stoelen en een salontafel in de kamer geplaatst. Dergelijke modellen hebben geen plat bed en zijn ongemakkelijk voor constant gebruik 's nachts. Modulaire banken zijn de beste keuze voor kleine huiskamers, wanneer een bed in één formaat wordt gebruikt voor de nachtgasten.

Monolithische ronde bank heeft een stationair hoofddeel, dus het ziet er meer respectabel uit, maar neemt een groot gebied in beslag. Dit model kan niet in een standaard slaapkamer of een kleine woonkamer worden geplaatst. Maar het bed heeft een plat oppervlak in vergelijking met modulaire banken en modellen-transformatoren.

Ronde erkerbank

Ronde bank in de woonkamer

Een ronde bank-transformator past perfect in een ruime slaapkamer. Sleeper is niet zo comfortabel als in monolithische modellen, maar het is meer succesvol dan modulaire, samengestelde banken. De transformatoren verschillen onderling in het ontwerp van het mechanisme, dat kan zijn:

 • uittrekbaar;
 • vouwing;
 • halfslachtige.

Ronde slaapbank met uitrolmechanisme - de meest populaire versie van de transformator. De basis van de bank rolt uit onder het stationaire gedeelte van de stoel. Naar bed keren gebeurt snel en zonder fysieke inspanning. Een model met dit ontwerp is geschikt voor kinderen en volwassen slaapkamers, woonkamers.

Ronde leren bank

Een ronde slaapbank met een inklapmechanisme is comfortabel, de slaper is plat, de naden zijn praktisch niet voelbaar. Transformatie vindt plaats met behulp van de inklapbare rugleuning en de bewegende zijdelen. Vouwtransformator geschikt voor woonkamers en slaapkamers. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het kind met het vouwmechanisme moeilijker te hanteren is dan de uittrekbare structuur. Duurzamer is een opvouwbare ronde bank op het metalen frame. Modellen met houten voetstukken verslijten sneller en breken.

Ronde stoel

Ronde bank in minimalistische stijl

Een ronde slaapbank met een half mechanisme verwijst naar modulaire modellen. Mobiele helften van de bank zijn met elkaar verbonden en vormen een slaper. Helft-transformatoren worden zelden gebruikt voor slaap, alleen voor gasten, en ze zijn uitgerust met woonkamers.

Ronde modulaire bank

Ronde bank in neoklassieke stijl

Vuller en bekleding

De kwaliteit van de slaap beïnvloedt niet alleen de manier om een ​​ronde vouwbank te transformeren, let ook op de vulling van het zachte deel van het gekozen model. Zittingen van banken zijn ofwel op een veerblok of gevuld met polyurethaanschuim (polyurethaanschuim). Echte, gewetenloze producenten gebruiken meubelsafval soms als vulmiddel, maar aangezien de ronde bank tot de premiumklasse behoort en in principe niet goedkoop is, zullen we deze optie niet overwegen.

Ronde rieten bank

Als we de FPU-vuller en het veerblok vergelijken, is het polyurethaanschuim aanzienlijk minder. De slaapplaats op de veren past zich goed aan aan de contouren van het lichaam, herstelt snel de vorm, duurzaam, maar dit is in het geval de zitting is gemaakt in een systeem van onafhankelijke veren. Als een van de veren niet meer werkt, naar het uiterlijk van de bank en het comfort van de slaap, wordt dit op geen enkele manier weerspiegeld. Als de fabrikant een goedkopere technologie heeft gekozen en de stoel een eenheid
is met onderling verbonden veren, zal het falen van één veer resulteren in doorhangen van het zachte gedeelte, piepen bij indrukken, ongemak in een droom. In dit geval is de schuimvulling de beste keuze.

Halfronde bank

Ronde bank in de gang

Voor stoffering fabrikanten van ronde banken gebruik leer of meubels textiel:

 • Bekledingstapijt.
 • Jacquard materiaal.
 • Flock - een soort meubelvelours.

Een ronde leren bank is duur, maar valt op door zijn respectabele uitstraling op het eerste gezicht. Een beetje goedkoper is een ronde slaapbank met een bekleding gemaakt van kunstleer en een nieuwer materiaal - eco-leer. Kunstleder voor duurzaamheid is niet minderwaardig aan zijn natuurlijke tegenhanger. Eco-leer voelt zacht aan, maar minder bestand tegen vervorming. Als het huis wordt bewoond door dieren, is eco-skin beter om niet te kiezen. Een praktische optie in dit geval is een model met een tapijt of jacquard-bekleding. Bovendien verwijst textiel naar ademende materialen en als u van plan bent om de bank als bed te gebruiken, is het beter om deze te kiezen.

Ronde tuinbank

Ronde blauwe bank

Ronde bank in het interieur

Een ronde slaapbank heeft nadelen:

 • neemt veel nuttige ruimte in beslag;
 • daaronder is het moeilijk om het afgewerkte meubilair in de winkel te kiezen;
 • De niet-standaard vorm betekent het maken van op maat gemaakte beddengoed accessoires.

Ondanks de nadelen worden ronde banken steeds gewild, en ontwerpers bieden de consument steeds meer nieuwe en originele modellen. In moderne appartementen en privégebouwen werden ronde banken gebruikt in kinder- en gastruimtes, woonkamers, zalen, eetkamers en zelfs keukens.

Ronde bank heeft een voordeel ten opzichte van traditionele lineaire banken. Je kunt het in elk deel van de kamer plaatsen, omdat je de rustplaats naar believen hebt verplaatst. Het ronde model ziet er geweldig uit in het midden of op de hoek. Omdat de ronde bank niet dicht bij de muren is geplaatst, is de ruimte erachter versierd met elegante staande lampen en buitenvazen. Een extra ontwerp mag niet ten koste gaan van de details van het interieur - een ronde bank, dus alle accessoires en de rest van het meubilair moeten zachte kleuren en laconieke lijnen hebben.

Ronde stoffen zitbank

Ronde transformatorbank

Eigenaars van chalets kunnen hun verbeelding tonen en decoreren met banken in de vorm van boogboogramen en polyedrale gevels. In gebouwen met een afgeronde gevel, zal de installatie van een gebogen bankruimte ruimte besparen en zal een groot aantal gasten op één plaats worden verzameld. Bijzonder populair is een ronde hoekbank voor keukens en eetzalen met een niet-standaard façade of erker in de kamer. In deze gevallen draagt ​​de ronde bank niet de functie van het bed, maar de ingebouwde meubels voor de erker zijn alleen op bestelling gemaakt.

Ronde veloursbank

Ronde bank in een landhuis

Een ronde bank in de keuken van een modern appartement moet een compactere totale afmeting hebben. Ontwerpers bieden modellen met traditionele rechtlijnige ruggen naar de hoek, waarbij alleen het zachte gedeelte van de stoel rond blijft. Deze bank bespaart tegelijkertijd ruimte en geeft de kamer een originele uitstraling. Het is handig om een ​​hoek en modulaire banken te plaatsen met een draaimechanisme. Dergelijke modellen worden omgezet in de gewenste vorm, afhankelijk van de omstandigheden. In de keuken slijten materialen sneller en worden ze vies, dus het is praktisch dat de keuken natuurlijk of kunstleder heeft als stoffeermateriaal.

Ronde groene bank

Radius soft corners, namelijk zogenaamde meubelspecialisten, banken met afgeronde en gebogen vorm, maken het mogelijk om niet-standaard interieurs te creëren en om individualiteit te tonen in het ontwerp van hun eigen woning.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: